Defender 25W box mod

Defender 25W box mod
Joecig / Just Smoke Green

Heatvape Joecig Defender 25W box mod Just Smoke Green Review 2vape_0001 Winkel: www.justsmokegreen.nl
Fabrikant: Joecig
Soort: Box-MOD
Type: Variabel
VV: tot 8V
VW: tot 25W
Accu: Intern; 2600mAh
Afmetingen: 85*35*23mm
Aansluitingen: 510 en eGo
Materialen: RVS / Chroom
Prijs: 44,95 euro

Ilogo just smoke greenk heb deze variabele Box Mod gekregen van Just Smoke Green. Waarvoor mijn dank. Just Smoke Green is een innovatief bedrijf op het gebied van e-roken. Aan zowel distribiteurs, detaillisten als de particulier leveren zij e-sigaretten, e-liquids en toebehoren . Voor 15:30uur besteld is de zelfde dag nog aangeleverd bij PostNL.

 

Beschrijving

De Defender werd geleverd in een stevige kartonnen doosje met twee plakken piepschuim. Ik zou als tip mee willen geven aan de inpak afdeling; elektronica met batterijen en printplaatjes altijd zodanig inpakken dat er geen beweging mee mogelijk is. Dit om schokken en onzichtbare beschadigingen op de chip te voorkomen.

De Defender wordt een Box Mod genoemd omdat het een batterij betreft die de vorm heeft van een box. En het woord mod staat voor ‘modificatie’ dat aanpassing betekent. Een mod is dus eigenlijk een geavanceerde batterij die je kunt instellen naar eigen wens.

Als ik alles uitpak, zie ik een mooi glad box modje dat me als eerste moet denken aan de Eleaf iStick. De kleur van de mod is zwart met grijs, carbon-look. Kortom, nu al mooier dan de Eleaf iStick. Tevens zijn de Defenders ook in andere kleuren beschikbaar. Check HIER welke kleuren er beschikbaar zijn.

Meegeleverd is een USB-laad kabel, een keycord en natuurlijk de Defender batterij zelf. De laadkabel heeft een micro USB aansluiting die aan de onderzijde van de batterij gekoppeld kan worden. Dit is bedoeld om de batterij op de te laden. Let op! Het betreft hier geen ‘passtrough’ aansluiting. Er kan niet geladen en gedampt worden.

Op de achterkant van het doosje staan wat specificaties:

 • 2600mAh capaciteit
 • Ingebouwde 20A High Drain Batterij
 • Variabel Wattage: 5 – 25 Watt
 • Variabel Voltage: 1.8 – 8 Volt
 • “supports” 0,5 ohm
 • Ohm limit: 0.3 ohm – 3.0 ohm
 • eGo en 510 aansluiting
 • OLED Display: Batterij niveau, voltage, wattage en weerstand

 

Capaciteit

Ik ben zeer te spreken over de capaciteit van de batterij. Met z’n 2600mAh houd ik het bijna een dag vol, voordat de batterij weer opgeladen moet worden. Ik zelf ben misschien niet het beste vergelijkingsmateriaal. Gezien ik op het hoogste wattage damp en zo’n 10ml aan e-liquid verbruik per dag. Damp jezelf minder dan 10ml e-liquid of zit je niet de hele dag op 25W te dampen, dan redt je het zeker weten een hele dag met deze batterij, misschien zelfs wel anderhalve dag.

 

Ingebouwde accu

De accu is ingebouwd, maar kan voor de handige klussers makkelijk vervangen worden. Een oplaadbare batterij gaat niet oneindig lang mee, het houdt een keer op, ongeacht het merk. Het is goed mogelijk dat na een jaar gebruik de batterij steeds minder lang mee gaat op een dag. Men kan een nieuwe Defender kopen,  of enkel de accu verwisselen. Let op! Weet wel waar je mee bezig bent als je zelf de batterij gaat vervangen. Dit is enkel weg gelegd als je verstand hebt van accu’s / batterijen.

 

Voltage – Wattage

Die twee begrippen hangen heel sterk met elkaar samen. Je stelt of het wattage in of het voltage; dus niet beide tegelijk. Wil je switchen tussen de watt en voltage instellingen? Dan druk je drie keer kort achtereen op de vuurbutton. Op het scherm zie je dan de W in een V veranderen en andersom.

Als je van 5 Watt naar 25 Watt wil gaan, gaat dit best wel traag. Door de + knop 3 seconde lang ingedrukt te houden, gaat de Defender automatisch zelf in Wattage omhoog. Dit zelfde geldt ook als men omlaag zou willen, dan houd je de – knop lang in gedrukt. Dan hoef je zelf niet meer je vinger op de knop te houden.

Heatvape Joecig Defender 25W box mod Just Smoke Green Review 2vape_0016Tijdens het e-roken zien we dat het display nog iets anders weergeeft; namelijk de tijd in seconde hoe lang het genomen hijsje duurt. Niet echt een toevoeging, maar dit hangt samen met het feit dat deze batterij afslaat na 10 seconde vuren. Dit om oververhitting te voorkomen. Om te voorkomen dat de batterij per ongeluk vuurt, is er ook een mogelijkheid de batterij volledig uit te schakelen. Dit doe je door 5x binnen 3 seconde op de vuurknop te drukken. Het scherm zegt dan “GOODBYE” en het systeem schakelt zich uit. Om de batterij weer aan te zetten, klik je weer kort achtereen 5x.

 

Ohm limit

Met deze box mod kun je, als je zou willen, sub-ohmen. Dat wil zeggen; je kan clearomizers vuren die een weerstand hebben onder de 1.0 ohm. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Om geen kortsluiting te maken is de mod goed begrensd en wel op 0,3 ohm… of toch niet? Het is moeilijk te zien op de verpakking, omdat er op de achterkant van de verpakking staat: “Ohm Limit 0,3 ohm – 3.0 ohm” en op de zijkant van de verpakking: “0,5 ohm – 3.0 ohm”. Beetje verwarrend.

Ik heb de mod getest; een coil van 0,2 ohm kan niet gevuurd worden, dan staat er “Atomizer low”. Een coil van 0,4 ohm kan de ene keer wel gevuurd worden en weer een andere keer niet. Kortom laten we er van uitgaan dat de 0,5 ohm de ondergrens is.

 

Swichter eGo / 510 aansluiting

Defender-omwissel-truc

Ja dit is natuurlijk het unieke onderdeel van de Defender; de switcher met een diameter van 22mm. Het zorgt ervoor dat je zowel eGo tankjes als 510 tankjes kan gebruiken op je batterij. Dit door slechts de 22mm ring los te draaien, om te draaien en terug te plaatsen op de batterij. Dit zorgt er dus eigenlijk voor dat het een hele mooie opstap is van beginner naar gevorderde. Het is een product wat duidelijk in het midden-segment hoort. Als beginner kun je dus al direct met deze batterij beginnen, er hoeft niet perse een geavanceerde tank op. Ook maakt de Defender gebruik van een verende centerpin, die erg krachtig is. Dit zorgt er voor dat je je tankje echt niet strak erop hoeft te draaien.

 

Opladen

Heatvape Joecig Defender 25W box mod Just Smoke Green Review 2vape_0004Bij e-sigaret batterijen is het verstandig deze altijd volledige op te laden, zo maak je maximaal gebruik van de levensduur van een batterij. Het opladen gaat via een micro USB aansluiting aan de onderzijde van de Defender. Via het netstroom opladen duurt iets langer dan drie uur, best snel voor deze krachtige batterij. De Defender geeft duidelijk op zijn display weer wanneer deze aan het laden is en wanneer deze is volgeladen. De Defender is beschermd tegen overladen. Dus dat de batterij langer dan nodig aan de lader zou hangen is absoluut geen probleem.

 

Conclusie

eleaf Lemo 2 RDA clearomizer review 2vape_0035De Defender ligt heerlijk in de hand, ik kan niet anders zeggen. De vuurknop is makkelijk in te drukken. Deze rammelt wel een beetje, maar dat is enkel als je de mod overdreven hard gaat schudden, voor mij geen negatief punt.

Er zit een krachtige verende centerpin in. Dit is voor mij zo’n groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld de Eleaf iStick 20W. Dat is ook een box mod, met een beetje dezelfde specificaties als de Defender. De iStick heeft wel als voordeel dat je kan opladen en dampen tegelijk, wat helaas niet kan bij de Defender. Toch wint de Defender het van de iStick; Defender maakt gebruik van kruiskopschroefjes i.p.v. tork, kan tot 25W i.p.v. 20W, 2600mAh i.p.v. 2200, is geschikt voor 22mm tankjes en tot slot de Defender maakt gebruik van een zeer stabiele eGo connector, iets wat er bij de iStick nog al aan schort.

Door de krachtige aansluiting durf ik de Defender ook in mijn broekzak mee te nemen, zonder dat ik daar eerst het tankje van af schroef (let op! Blijft eigen risico om dit te doen).

eGo tankjes passen er goed op, ook al vind ik de uitstraling dan minder mooi dan wanneer men er een 510 tankje opzet… maar smaken verschillen, ben al lang blij dat beide tank soorten erop kunnen. Want zo is de stap naar een wat luxere batterij makkelijker gemaakt voor de beginnende damper.

 

voordelen

 • mogelijkheid voor keycord
 • strak design
 • ligt lekker in de hand; ergonomisch
 • VV en VW
 • eGo / 510 Switch
 • 22mm tankjes steken niet over
 • Verende centerpin en zeer robuuste aansluiting
 • Interne accu is te vervangen; enkel door mensen met kennis van batterijen
 • Defender gaat een dag lang mee
 • Weerstand wordt weergegeven op het display
 • Snel opgeladen; ca. 3 uur
 • weggelegd voor zowel de rustige als de wat krachtigere e-roker

 

nadelen

 • Geen passtrough; tijdens het laden kan er niet gedampt worden.
 • Onduidelijkheid op de verpakking betreft ohm limit
 • Geen vermelding of gebruiksaanwijzing over hoe de batterij aan of uit te zetten, ook geen uitleg over hoe te switchen van volt naar watt.

 

Categories:

Stel een vraag of geef een reactie

%d bloggers liken dit: