Eleaf iStick Pico Update

Eleaf iStick Pico Update

….een korte uitleg

 

De Eleaf iStick Pico Update kun je op www.eleafworld.com vinden. Helemaal onder aan de webpagina kun je de knop vinden om je Pico te updaten. Zowel voor Windows als voor Mac.2vape eleaf pico update

Uiteraard kun je ook vanuit deze blog direct de firmware V1.01 downloaden:

WINDOWS PICO FIRMWARE V1.01

MAC PICO FIRMWARE V1.01

2vape pico update windows popupJe krijgt dan (binnen Windows) een download venster als pop up. Kies vervolgens voor opslaan. En ga naar de map ‘downloads’ om het gedownloade te openen. Het is verpakt in een Zip file, zorg even dat je dit uitpakt. Door loop de mapjes en kom uiteindelijk terecht bij het UpdateEleaf.exe bestand. Op het moment van openen vraagt je PC of je dit bestand wilt uitvoeren, en natuurlijk wil je dat 😉

Eenmaal het programma geopend kun je kiezen uit; Update, Logo en Exit.

hoofdvenster update pico

Kies voor update om firmware Version 1.01 er op te zetten
Het Eleaf programma vraagt aan je welk bestand er voor gebruikt moet worden. Je kiest voor het ongezipte bestand: Istick_Pico_V1.01.bin bestand.

updateeleaf en logo bmpBinnen 10 seconde is je Pico geupgrade. En natuurlijk wil je een eigen logo creëren.
In de gedonwloade map zit buiten om het programma en de firmware ook nog een LOGO.bmp bestand. Deze kun je openen met geavanceerde foto bewerk programma’s zoals Adobe Photoshop. Maar eigenlijk werkt het nog makkelijker in Paint. Een programma dat iedereen op zijn pc heeft staan.

Ik zelf heb LOGO.bmp > rechter muisknop > openen met > paint gedaan. Vervolgens opent Paint het bestand en heb je het eleaf logo voor je. Waarschijnlijk moet je even de afbeelding tot 800% vergroten, anders kun je er niets mee.

logo alisha 2vape pico eleafIk heb eerst alles zwart gemaakt, en vervolgens met de gum (op kleinste aantal pixels) blokjes wit gemaakt. Zo kun je een leuk figuurtje maken, of net als ik je naam erin zetten. Vervolgens doe je opslaan als, geef een leuke bestandsnaam aan je logo en sla het op.

Uiteraard hoef je niet het bestaande logo van Eleaf zelf te openen. Je kunt ook zelf een nieuw bestand maken binnen paint en de volgende afmetingen hanteren: 96*16 pixel, en sla het op als format of bmp. Het is maar wat je handig vindt.

Via het Eleaf programma kies je voor het menu Logo en open je jouw gemaakte logo.

Elke keer dat je nu de vuurknop gebruikt van je Eleaf iStick Pico zie je op het eind je logo op het display verschijnen. Wil je je logo uitzetten? Omdat het toch een beetje batterij vreet…dat kan! Hiervoor druk je twee keer kort achtereen op de vuurknop. Via de + en – button kun je het logo ‘ON’ of ‘OFF’ doen. Druk vervolgens weer op de vuurknop om je keuze te bevestigen.

Allemaal heel leuk, maar wat heb je eigenlijk aan de update buitenom dat je een leuk logootje kan plaatsen op je display?

 • Nieuwe interface: In de VW modus worden de gegevens op het scherm iets duidelijker weergegeven
 • Smart Mode: Je modje kan nu per coil de reeds door jou ingestelde wattage onthouden. De Pico kan 10 verschillende weerstanden onthouden met de daarbij ingestelde wattage. Dit gebeurd allemaal automatisch.
 • Logo: zoals als beschreven in deze review.

edit: Ondertussen blijft Eleaf nieuwe firmwares beschikbaar stellen. Klik hier om direct naar update site van Eleaf te gaan om te kijken of er nieuwe updates zijn

[ratings]

Bewaren

Categories:

4 reacties op “Eleaf iStick Pico Update”

 1. Kitty schreef:

  Kan pico niet meer uitzetten

  1. admin schreef:

   Hoi Kitty,
   Zeker weten dat je 5x kort achter een op de vuurknop drukt?
   Anders klinkt het als een defect en dan is het even terug gaan naar de winkel waar je deze hebt gekocht.
   Succes

 2. Dylan Maenhout schreef:

  Hoe kan e je aantal puffs die he doet wissen jit de istick pico version 1.03

  1. 2Vape schreef:

   Helaas is dit niet mogelijk. Het aantal puffs wordt alleen gereset als je de firmware opnieuw installeert.

Stel een vraag of geef een reactie

%d bloggers liken dit: