Joyetech – eVic Supreme

Joyetech – eVic Supreme

 IMAG2622 Fabrikant: Joyetech
Winkel: Smokeless / Primera Vlissingen
Prijs: Aanbieding: 109,95 euro
Soort: Accudrager
Type: Tube-MOD
Diameter: 23mm
Lengte: 129mm
Aansluitingen: 510/ eGo
Materialen: brushed RVS
Spanning: 3.0V tot 6.0V
Vermogen: 5W tot 30W
Minimale weerstand: 0.5Ω

Inmiddels al een tijdje op de markt. Het is één van de eerste variabele MOD’s die onder de 1 ohm kan. Joyetech beantwoord hiermee precies wat de beginnende damper als volgende stap nodig heeft; een Variabele MOD tot 30Watt (!!), die begrenst is op 0,5 ohm i.p.v. 1 ohm. Daarnaast beantwoord het ook een paar ongestelde vragen; deze elektronische sigaret heeft misschien wel iets te veel functies. Deze eVic Supreme is haast niet te vergelijken met zijn vorige uitvoering de eVic, het materiaal is nu zoveel maal beter. Ik mocht deze MOD reviewen voor de Primera Vlissingen. Zij hebben een aparte zaak speciaal voor e-sigaretten: SmokelessVlissingen

Deze set bevat enkel de accudrager. Dus er zit geen tankje bij. Wees daar eigenlijk maar blij om. Het zou wat zijn als je ook nog zou moeten betalen voor een tankje dat je helemaal niet wil. Zo’n MOD is namelijk al duur genoeg. Vandaar dat het aan de consument zelf is een tank eventueel er los bij te kopen.

De verpakking

Een zeer stevig doosje van karton, met meteen on top de eVic Supreme. Onder het schuimrubber komen we een paar doosjes tegen; USB-lader, 230V wand-adapter, 18650 VTC4 accu en een gebruiksaanwijzing. Alles zit strak in de verpakking als of het nog nooit eerder is aangeraakt.

De gebruiksaanwijzing

Onder tussen trap ik er niet meer in, als er ergens bij een product staat: “Inclusief gebruiksaanwijzing”, dan is er vaak een kleine kans dat het in begrijpelijk Engels is uitgelegd, laat staan in het Nederlands. Wat betreft de gebruiksaanwijzing krijgt de Supreme een dikke 10 van mij! De gebruiksaanwijzing telt meerdere pagina’s in het Nederlands. Het hele menu wordt er stap voor stap in uitgelegd. Nu is dit ook zeker nodig, want dit apparaat kent heel veel functies.

Oplader

De micro-USB kabel en de 230V wand-adapter maken een compleet setje om de accu op te kunnen laden. De micro USB aansluiting zit in de controle-head van de eVic. De accu kan dus enkel opgeladen worden via de eVic. Je kan dan wel tegelijk dampen, enkel zit je aan een snoertje vast. Ik zou persoonlijk dus een losse Li-ion lader aanschaffen en nog een losse accu erbij, zodat ik de accu altijd los van mijn eVic op kan laden en altijd kan blijven dampen waar en wanneer ik wil.

Dezelfde USB-kabel kun je ook gebruiken om de Supreme aan te sluiten op laptop of PC. Dit kan om op te laden, maar ook voor gegevensoverdracht. Je kan op de computer een speciaal stukje software installeren, dat gegevens over jouw dampgebruik bijhoudt, ook kun je hiermee je favoriete VV en VW instellen. Uiteraard is het een extraatje dat er deze software bestaat. Het is dus niet noodzakelijk de software te installeren. Je kan prima dampen zonder de software.

18650 Accu

18mm breed, 65mm lang en een 0-ronde accu betreft het. De bijgeleverde accu is een Sony VTC4 2100mAh accu. Dit zijn High Drain accu’s. Ze kunnen namelijk tot max 30A stroom leveren. Dit hoeft niet iedereen iets te zeggen, daarom een kleine uitleg.

Een accu kan een maximale hoeveelheid stroom leveren, dit wordt weergegeven in Ampere (A). Soms kun je zelf een coil maken met een hele lage weerstand. Als je daar ook nog een hoog voltage bij gebruikt dan schiet die Ampere omhoog. Een accu moet dit wel kunnen leveren. Als een accu dit niet kan leveren, gaat de accu toch alles op alles zetten dit wel te kunnen leveren. Met als gevolg oververhitting, kans op schade zowel aan de accu als wel de accudrager of de coil.

U = I * R ofwel I = U / R

I = U / R
Stroom = Spanning / Weerstand
Ampere = Volt / Ohm

Als we het voltage omhoog gooien, zal het amperage hoger worden. Als we de weerstand omlaag gooien zal het amperage dus ook hoger worden.

Hoeveel Ampere een accu kan leveren staat meestal beschreven in de datasheets van de fabrikant. Ook op dampfakkus.de is ook veel onder elkaar gezet betreft de accu’s die we gebruiken om te dampen.

Waarom heeft die eVic Supreme nu een High Drain accu nodig? Omdat deze variabele MOD onder de 1 ohm kan. Dit maakt deze accudrager zo gewild. Deze MOD kan tot 0,5ohm gaan. En omdat de weerstand zo laag kan, kiest de fabrikant Joyetech (geheel correct) voor een High Drain batterij. Zekerheid voor alles! Dat onder de 1 ohm dampen, wordt ook wel eens sub-ohmen genoemd. Blijf je boven de 1 ohm met je weerstand, dan kunnen er al heel wat meer accu-merken in de Supreme. Dus bij dit soort accu’s niet altijd kijken naar het aantal mAh’s, maar ook naar de Ampere’s.

De eVic Supreme

Doosje openen… en daar ligt ie dan. Bling Bling. De batterij-cap zat niet helemaal vast gedraaid door de fabriek, dus gelukkig ving ik die net op, voordat deze op de grond zou vallen. Hij ligt heerlijk in de hand, de vuur-knop zit op de juiste plek evenals de roterende functie-ring. De batterij-cap is iets wat hoekig. Het is dan wel een rond model, maar de overgang van de zijkant naar de onderkant is erg strak. Net niet scherp. Onder in de batterij-cap zit een gaatje; airhole voor de accu. Aan de binnenkant van de dop zien we een veer. Dit zorgt ervoor dat er zowel flat- alswel buttontop in de Supreme passen.

De batterij-tube heeft twee maal een logo ingegraveerd staan. Deze is licht aanwezig, niet zo op de voorgrond. De hele tube is van gebrushed RVS. Aan de controle-head kant kan de tube ook heel makkelijk los gedraaid worden. Eigenlijk is elk deel demontable. Ook de beautyring is los te draaien of te verstellen.

De aansluiting betreft een eGo en een 510 aansluiting. Ik zie (helaas) geen verende of verstelbare centerpin. Aan de controle-head zien we naast de vuur-button ook de micro USB aansluiting. Deze is bedekt door een zwart dopje… precies zo’n dopje dat je altijd kwijt raakt. Ik zelf heb het dopje er gewoon afgehaald, weet liever waar het ligt en dat ik het niet gebruik. Dan dat ik het wel gebruik, het eraf valt en ik niet weet waar het ligt. Het dopje zorgt er voor dat er geen stof en pluisjes in de aansluiting komt.

In de beautyring zien we vier gleufjes. Deze zijn bedoeld voor de airflow. Anders zou je bij sommige tankjes zomaar vacuüm kunnen trekken.

Enfin tijd om eens verder te kijken….

Gebruik

Aan/ Uit

IMAG26115x klikken op de vuur button en de Supreme springt aan. Dan zie je meteen het menu en ‘Power On’ staat geselecteerd, nog 1 klik op de vuur button en de damper is gereed voor gebruik. Als deze aan staat, kun je weer 5x klikken en dan staat ‘Sleep’ geselecteerd. Je kunt kiezen om Sleep te activeren of verder naar beneden te scrollen en bij ‘Off’ te komen. Sleep is wat dit betreft wel een handige optie. De Supreme gaat nu in slaapstand, je kunt deze veilig opbergen zonder per ongeluk de vuur button in te drukken. Als je dan weer 5x kort achtereen op de vuur button klikt kom je meteen in de de damp-modus. Kortom er is een ‘harde’ aan / uit functie en een slaap functie. De slaapfunctie is sneller en net zo handig. Als de batterij op is, dan valt de Supreme ook in slaapstand, bij een nieuwe batterij, 5-kliks en er kan weer gedampt worden. Als ik een hijsje neem, dan krijg ik achteraf te zien, hoe lang dat hijsje in seconde heeft geduurd. Het is misschien allemaal onnodig. Maar als je echt eens wil weten, hoe lang je dampt, hoeveel trekjes je neemt op een dag en je dat wil terug vertalen in het aantal milliliters dat je aan liquid verbruikt… is dit een handige tool.

Menu

Het menu is zeer uitgebreid. Omdat het super goed uitgelegd staat in het boekje, maak ik enkel een opsomming van de functies die het apparaat heeft.

Hoofdmenu:

 • Power on: aanschakkelen
 • Sleep: slaapstand om veilig te vervoeren in hoesje ofzo
 • Power off: uitschakelen
 • Vapor set: Stel damp in
 • Configure: stel apparaat in
 • Display: stel display in
 • Device: Apparaat informatie
 • Stealth: Het scherm verbergen tijdens dampen (energie besparing)
 • Reset: het apparaat resetten.
 • Password: Stel een wachtwoord in.
 • Exit: verlaat het hoofdmenu.

Functies die men kan instellen via de menu’s

 • VV: variabele voltage
 • VW: variabele wattage
 • RVV: Realtime Variabele Voltage modus (via de software ingestelde VV)
 • RVW: Realtime Variabele Wattage modus (via de software ingestelde VW)
 • Alarm: Kan af gaan als je een bepaalde aantal trekjes hebt genomen, of een maximale tijd. Dit kan je zelf instellen… of niet (gelukkig).
 • Screensaver instellen of niet
 • Standby tijd van het apparaat in te stellen
 • Datum en tijd instellen
 • Keuze uit verschillende startschermen. Wat je dus belangrijk vindt om te zien. Niet iedereen hoeft de status van het aantal hijsjes te zien.
 • Er kan gekozen worden voor een logo tijdens het opstarten. Typisch een geval van onnodige functies.
 • Instellen van de maximale temperatuur die het apparaat mag hebben voor dat deze in de beveiliging schiet.
 • Via de software kan er een foto op het apparaat gezet worden.
 • Hijsjes maximale tijd: Ja kan dus je hijsjes-tijd in vullen per seconde. Stel ik vul 5 seconde in, ik druk 1x op de vuurbutton, dan zal de Supreme 5 seconde lang vuren. Uiteraard als ik niets invul, heb ik deze functie ook niet ingeschakeld.
 • En wellicht ben ik nog wat vergeten, deze gadget vreter gaat namelijk maar door en door.

Met de handige functie ring aan het apparaat kun je meteen altijd het voltage of wattage aanpassen. Hiervoor hoef je dus niet steeds het hele menu door te lopen. Je scrolt gewoon tot dat je bij het gewenste aantal bent, vervolgens gebruik je de vuurknop weer om een hijsje te nemen.

Door dat er flink gepronkt wordt met de maxima van 30W, denkt men.. “ik kan tot 30Watt door scrollen, ongeacht wat er op zit”. Niet helemaal waar. Als je de Supreme op VW hebt ingesteld, zie je ook de V steeds staan. En andersom ook, als je de Supreme op VV hebt ingesteld, geeft de MOD ook steeds de W aan. Beide hebben hun max. Dus je kan zo ver op Wattage gaan als dat het ook in het bereik van het voltage past.

 W= V2 / R  ofwel Watt = Voltage-kwadraat / ohm
W = 6² / 1,5 = 24Watt (op een 1,5 ohm coil kun je maximaal tot 24Watt)
W = 6²/ 0,8 = 45Watt (op een 0,8 ohm coil, kun je maximaal tot 30Watt)
W= 6²/ 1,2 = 30Watt (op eem 1,2 ohm coil, val je precies binnen elk bereik)

Kortom zit je met je coil boven de 1,2 ohm dan begrenst de Supreme zich op basis van de voltage-grens; 6Volt

Zit je met je coil onder de 1,2 ohm dan begrenst de Supreme zich op basis van de wattage-grens: 30Watt

Er zal altijd een samenwerking tussen die twee zijn. Dit kan misschien even voor sommige een vreemd aspect zijn. Als je met je 1,5 ohm coil door wilt scrollen naar de 30Watt lukt dit niet, omdat je (achter de schermen) al tot 6Volt bent.

Computer en Software

De Software voor de Supreme kun je vinden op MyVapors van Joyetech (klik op de naam om er direct naar toe te gaan)

Je kan kiezen voor de Windows of Mac versie. Tevens is er ook een nieuwe update aanwezig. Zodat je de supreme kan upgraden.

Ik ben een duidelijk filmpje tegen gekomen van Joyetech zelf. Hierin laten ze perfect zien wat je nou precies kan met de software. Het eerste deel gaat nog even over de eVic, maar de software is voor zowel de eVic als de eVic Supreme

Ik kon de link voor de software niet openen in mijn Firefox browser. Heel raar, weet ook niet waarom. Binnen een andere webbrowser ging dit prima. 

Diverse Tankjes

De MOD is compatible met veel tankjes. Ik heb er een paar geprobeerd. Ik kan mij voorstellen dat bij de Protank er wellicht een airflowcontroller aan de pas moet komen, gezien de airholes van de protank aan de onderzijde zitten. Met een airflow controller, verplaats je dus het lucht gat naar de zijkant. (sowieso een aanrader, met of zonder Supreme). Tankjes die ik even snel getest heb:

 • CE4
 • ECA Type B
 • Kayfun lite plus
 • Dripper

IMAG2628Nu kan het soms zijn, dat een tankje niet helemaal naadloos aansluit op de Supreme. Dit is niet recht te breien met de centerpin, omdat de Supreme geen verstelbare centerpin heeft. Maar door de beautyring terug naar boven te draaien sluit het naadloos aan en is het geheel flush. De bovenste foto’s laten allemaal tankjes zien die flush gemonteerd zijn, in werkelijkheid heb ik dit gecreëerd door de beautyring naar boven te draaien. Rechts dus een foto waarbij ik dat niet heb gedaan.

Voordelen
 • tot 0,5 ohm!
 • RVS/ gebrushed
 • Robuust
 • VV, VW, RVV, RVW functie
 • in verpakking zit accu en oplader
 • duidelijk LCD scherm
 • Gebruiksaanwijzing in het Nederlands en volledig.
Nadelen
 • Geen verstelbare centerpin, wel flush te maken met de beautyring.
 • Beschermdopje micro USB aansluiting blijft niet zitten
 • licht krakend geluid van de control-head (blijkbaar alleen bij mijn Supreme)
 • misschien iets te veel functies

 

Categories:

Stel een vraag of geef een reactie

%d bloggers liken dit: