KATO

KATO box mod – clone

Kato Clone Review_0007 Winkel:
Soort: Box-MOD
Type: Mechanisch
Afmetingen: 8,5*9,2*2,3cm
Aansluitingen: 510
Materialen: RVS /Aluminium

 

Ik heb deze mechanische Box Mod gekregen van Just Smoke Green. Waarvoor mijn dank.

Beschrijving

Van de originele Kato Square Box Mod zijn er maar een paar exemplaren gemaakt. Van de clones des te meer. De Kato die in deze review staat betreft ook een clone. Het origineel is uitgekomen in twee soorten maten; voor de 18500 accu en die voor de 18650 accu. Het betreft hier een clone van de 18650 variant.

De Kato clone heeft dezelfde afmetingen als het origineel (18650 versie). Ook de ring waar de atomizer in gaat betreft een diameter van 23,5mm. Kortom geschikt voor alle 23 / 22mm tankjes en kleiner. De Kayfun V4 bijvoorbeeld past enkel met zijn glazen tank, niet met de RVS behuizing.

Kato Clone Review_0008De Kato clone wordt geleverd met een etui, een reserve veer en een inbussleutel. De veer is bedoeld voor de + post in de batterijenhuls. Het etui is leuk en zeer stevig. Het is dezelfde etui qua looks als die bij de originele 18650 versie geleverd wordt. De etui is wel klein, een uitstekende drip tip is al te veel voor de etui. En tot slot de inbus; hiermee kun je de bovenkant en de onderkant van de Kato afhalen en zo de hele Kato clone ontleden. De Kato voelt heel robuust aan en is misschien iets te zwaar voor in de hand. Met een accu erin en de Kayfun lite plus erop weegt de mod 326gram.

De Kato heeft dezelfde graveringen als het origineel. Enkel het serie nummer verschilt uiteraard. Het origineel heeft per mod een uniek serienummer van 1 tot en met 500. Er zijn er namelijk maar 500 van gemaakt.

Door de inbusschroefjes los te draaien kunnen we heel de mod uit elkaar halen.

De mod is zeer gemakkelijk uit elkaar te halen. Alles is precies goed op elkaar afgesteld. Ook de schroefdraden op zowel de vuurknop als de schroefjes die de mod bij elkaar houden zijn vrij van bramen. Het schroeft allemaal perfect in elkaar. De vuurknop is ook geheel demontabel. Zowel de centerpin als de negatieve post in de vuurknop zijn van messing. De veer die de negatieve post vertegenwoordigt is van koper. Eigenlijk precies hetzelfde als bij het origineel. Op de vuurknop zit ook een lock-ring. Deze schroeft heel makkelijk omhoog en weer terug omlaag. Op de vuurknop is de K van Kato afgebeeld. Ik vind dat de vuurknop prima vuurt en geen speling vertoont.

De centerpin is verstelbaar met een platte schroevendraaier.

Ikzelf heb het origineel nog nooit in mn handen gehad. Wel heb ik diverse reviews gelezen of gezien m.b.t. het origineel. Ik vraag mij af of de 220 euro, het bedrag wat het origineel kost, het daad werkelijk ook waard is. Wellicht is het origineel enkel een collectors item, maar qua afwerking en materialen is deze clone echt een super mech mod. Maar zou ik er 220 euro voor over hebben? Dat nooit.

Kato Clone Review_0011De mod accepteert zowel mijn VTC5 flattop als wel mijn VTC4 buttontop accu’s. Houdt er rekening mee dat je de positieve kant van de accu eerst in de mod stopt. Uiteraard maakt het bij een full mech niet uit hoe je accu geplaatst wordt, toch is het fijn te weten dat niet de plus over je vuurbutton loopt maar dat deze beneden bij de ventholes zit. Daarnaast is het bij een buttontop accu zeker aan te raden deze met zijn positieve pool naar beneden te plaatsen… anders heb je kans op een auto-fire-button.

 

Conclusie

Het is wel een monstertje hoor. De looks vind ik zelf fantastisch. Hij is aan de zware kant, maar dat biedt anderzijds ook weer stabiliteit. Ik gebruik de Kato hoofdzakelijk voor mijn Kraken Genesis Style RTA. Deze tank kan niet op z’n zijkant liggen, dan gaat deze lekken. Dus i.c.m. de Kato staat de Kraken altijd rechtop. Ook vind ik het gebruik van een Genesis style RTA fijner op de Kato dan een standaard RTA. Dit vanwege de airholes van de tank. Als de airholes van de tank onderaan de tank zitten, heb ik vaak dat ik per ongelijk met mijn hand die airholes dicht. Kortom ik moet mijn Kato clone dan vrij geforceerd vast houden om maar de airholes de ruimte te geven.

Ik vind het een super leuke, mooie en fijne mech voor mijn Kraken. En dat ik geen origineel en uniek serienummer heb… maakt me eigenlijk niet zoveel uit.

Categories:

Stel een vraag of geef een reactie

%d bloggers liken dit: