Joyetech eGo AIO review

Joyetech eGo AIO review

Joyetech eGo AIO is een kleine smalle e-sigaret met een tank inhoud van 2 ml. AIO staat voor All In One. En dat is het ook precies…op de e-liquid na.

Joyetech eGo AIO review

In de verpakking vinden we:

 • 1 x eGo AIO
 • 2 x SS316 0,6 ohm coils
 • 1 x Oplaad USB kabel
 • 1 x Korte handleiding
 • 1 x extra kunststof drip tip (op de AIO zelf zit een anti spit back drip tip)
 • 1 x echtheid authenticatie papiertje met scratch code

Op het internet kun je alle ins en outs over dit kleine ding te weten komen. In deze Joyetech eGo AIO review ga ik het slechts over mijn ervaring hebben. Hoe je de e-sigaret vult, oplaad, coil verwisseld of een ander kleurtje instelt is heel makkelijk in de gebruiksaanwijzing te vinden.

Het gebruik

Ik heb de coil geprimed zoals aangegeven in de handleiding. Dit houdt in dat je 5 a 6 druppels e-liquid in je nieuw coil laat lopen, dit voorkomt dry hits. Vervolgens monteer je de coil zodanig dat er geen spleet meer zit tussen de coil en de topcap in. Mocht je dit niet goed doen, heb je kans op borrelen en sputterende situaties.

Vervolgens vul je de tank tot het max. streepje. Op de dual color uitvoering van de AIO is dat het punt waar de twee kleuren in elkaar over gaan. Je hoeft niet te proberen het voller te gooien, dit zorgt voor lekkage en plakkende handen.

Dan is de AIO gereed voor het dicht draaien. En precies in deze handeling, kan het fout gaan. Als je de AIO niet dicht draait op de juiste manier, krijg je veel spit back (spetters in de mond), geborrel en kan het zo zijn dat je mondstuk super heet wordt.

De ervaring

De eerste keer dat ik de AIO gereed had ging het eigenlijk direct fout. Veel geborrel, spit back en een gloeiende drip tip. Ik was not amused. Andere coil er in gedaan, ging 5 hijsjes goed maar daarna dezelfde problemen. Op internet las ik hier en daar dat sommige ook last hadden van borrelen alleen dat dit verdween nadat de coil een beetje was ingewerkt. Bij mij ging het niet weg, het werd alleen maar erger. Op een gegeven moment borrelde de AIO zo erg dat de coil verstopt was met e-liquid en het net leek alsof ik de e-sigaret vacuĆ¼m zoog. Dit kan niet waar zijn dacht ik. Arme beginners, je zou maar willen stoppen met roken en dan dit voorgeschoteld krijgen.

Na heel vaak de AIO weer droog te hebben gemaakt en het weer getest te hebben, kwam ik er achter dat het zit in de manier van dichtdraaien. En uiteraard in combinatie met hoe vol je de tank vult en of de coil wel of niet goed aangedraaid is.

Als je de tank gevuld hebt tot het max. streepje, en je coil goed vast zit (niet strak strak, maar goed genoeg)… dan draai je de tank dicht en probeer je zoveel mogelijk de topcap ring (airlfow ring) naar beneden te drukken. Anders verwoord; je probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van de kindersluiting-functie-ring. Kortom je drukt goed je topcap tegen je tank aan, houd de topcap stil en draai vervolgens de tank/e-sigaret vast aan de topcap. Hierdoor houd je de airfholes continue dicht. Althans dat probeer je, want je moet toch een keer overpakken.

Met dat je namelijk de tank dichtdraait ontstaat er een druk in de tank, de liquid zoekt een weg naar buiten. En dit zou kunnen door de airholes. Door deze dicht te houden tijdens het dichtdraaien voorkom je dat de liquid op plaatsen komt waar het niet moet zijn. Dit voorkomt borrelen, spetteren en het heet worden van de drip tip.

Wat deed ik dus eerst verkeerd; ik drukte niet hard genoeg de topcap ring naar beneden als ik de tank dicht draaide. Eigenlijk deed ik het niet verkeerd, want zo krampachtig als ik het nu moet doen, slaat ook nergens op.

De ene heeft het wel, de andere niet…

Waarom sommige mensen er juist wel last van hebben en andere niet is voor mij een raadsel. Ik denk omdat sommige van nature al veel meer druk zetten op de topcap bij het dichtdraaien. Ik heb niet kunnen ondervinden of het aan de liquid lag (VG gehalte).

Ook zou het kunnen zijn dat de ene AIO e-sigaret meer speling heeft op de airflow ring dan de andere.

Feit blijft dat het een probleem is bij sommige en dus ook bij mij.

Oplossing

Een oplossing kan zijn om de top cap eraf te halen, de coil te drogen, het mondstukje uit te blazen en alles weer in elkaar te zetten.

Wat je ook kunt doen is zwaaien met je AIO. Je neemt de AIO stevig in de hand met het mondstuk naar boven en je zwaait hard met je arm. Zo zwaai je de druppels eruit. Doe dit wel met enige snelheid en kracht. Hierna kun je gewoon weer vrolijk verder dampen.

Het heet worden

Bij mijn exemplaar is het zo dat de AIO eerst borrelt, dan spettert en dan erg heet wordt. Ik heb het niet over een normale cyclus van warm worden, nee echt super heet. Mocht dit nu ontstaan, dan moet ik de AIO open draaien en zorgen dat ik dit op de juiste manier weer dichtdraai. Hiermee neemt het borrelen af maar het heet worden blijft. Daarom is enkel het open en dicht draaien niet voldoende. Je zult de coil ook los moeten draaien en deze boven op droog moeten maken, evenals het aansluitingspunt waar je coil tegen aankomt. Blaas je topcap desnoods even helemaal liquid vrij door in de drip tip hard te blazen. Uiteraard als de topcap los van de tank is. Als de topcap, airflow ring driptip, alle gaten en de coil droog zijn, kun je pas de tank op de juiste wijze dicht draaien.

Het verwisselen van de coil terwijl er binnen in de airflow ring van de top cap nog e-liquid zit, geeft geen verbetering. Want als het gedonder is begonnen, kom je er haast niet vanaf.

Conclusie

Als ik heel eerlijk ben; ik vind het een rot ding in gebruik en zou mijn exemplaar dan ook zeker geen beginner aanraden. Het mag dan wel childproof en leakproof zijn; beginnerproof is het duidelijk niet.

Het was voor mij in het begin onaangenaam, eigenlijk gewoon niet dampbaar.

Nu ik het dan eindelijk het krampachtige ‘nieuwe dichtdraaien’ onder de knie heb, kan ik eindelijk lekker dampen op de Joyetech eGo AIO. Het duurt even voordat de smaak van je liquid goed door komt, omdat er een redelijk fabriekssmaakje aan de coil zit. Eenmaal een halve tank verder is de smaak goed en kun je lekker dampen.

De damp ontwikkeling is precies zoals je verwacht bij een wat kleiner model e-sigaret. Het vullen gaat ideaal, geen kleine vulgaatjes, maar gewoon een groot gat waar elke pipet of flesje inpast. Ook is het formaat heel mooi en vuurt deze lekker.

Ik raad dit product zoals ik het heb ondervonden niet aan, aan beginners die nog nooit een e-sigaret hebben aangeraakt. Je zal maar net deze problemen hebben en er niet uit komen.

Wie raad ik het dan wel aan? Ja eigenlijk niemand, de nadelen zijn groter dan de voordelen. Want ook al draai je de AIO ‘perfect’ dicht, kans dat er net op het verkeerde moment toch de airholes iets open gaan, is groot. Het is mij allemaal iets te omslachtig. Het plug and play verhaal is een beetje verloren gegaan mijn inziens.

Hopelijk heb je wat gehad aan deze review! Veel succes met de AIO en vape on!

[ratings]

Getagd: / / / / /

47 gedachten over “Joyetech eGo AIO review

 1. Heb er drie in gebruik waarvan er 1 niet te roken is. Constant een brandsmaak in je mond. Al n paar keer helemaal schoon en droog gemaakt en brander vervangen maar t helpt niet

  1. Zeker als je er al 2 hebt die het wel doen, weet je hoe het werkt.
   Wellicht een batterij die niet goed gereguleerd wordt? Als die een te hoog voltage afgeeft kan het zijn dat je coil te warm wordt. Komen de verschillende coils uit dezelfde strip? Kan een batch fout zijn in de coils.

   Wat ik zelf heb gehad, op een niet te verklaarbare wijze, dat mijn driptip van mijn AIO ging smelten. Aan de onderkant waar de driptip in de AIO gaat. Kortom ik denk dat het in sommige AIOtjes behoorlijk heet kan worden.

   Mijn advies, terug naar de verkoper ermee.

 2. De Vaporesso is echter direct op de longen, en niet mond naar longen zoals de Joyetech. Rokers die beginnen hebben echter de gewoonte mond naar longen, zodat de Vaporesso niet echt een aanrader voor deze beginnersgroep is.

 3. Wow, super bedankt voor je review! Dit is mijn eerste aanschaf en ik begreep maar niet wat er mis was. Na aandraaien en schudden gaat het eindelijk wat beter, maar echt handig is het niet. Voorlopig kijk ik het nog even aan!

  1. Graag gedaan Jess. En niet alle Joyetech ego One’s hebben het. Maar ik was er snel klaar mee. De Vaporesso Veco one (zelfde soort) is een apparaat wat ik dus liever aanraad aan de mensen

 4. In een jaar tijd al drie AIO’s verbruikt, het oplaadpunt is niet stabiel dus verdween bij nummer 1 is zomaar het pinnetje in de esigaret waardoor ik deze niet meer kon opladen, dit was na 4 maanden, bij nummer 2 bemerkte ik al speling op het oplaadschuifje na twee maanden, deze is niet los gegaan maar kaden doet deze ook niet meer, dus nummer 3 van de winkel gehad na lang soebatten en deze lijkt schuin gebouwd aan de onderkant waardoor het ding steeds omvalt zet je hem neer! Resultaat scheurtje in glas. Het rare is dat het oplaadpunt zo gemonteerd is dat de esig rechtop moet staan, maar dan valt deze snel om! De dampproduktie is wel goed zoals te verwachten valt van een sub-ohm apparaat, daardoor wel een veel te hoog liquidverbruik. Niet de ideale esig en vrij duur in gebruik.

  1. Bedankt dat je je ervaring deelt. Misschien eens kijken naar de Vaporesso VECO 1? Coils daarvan zijn in ieder geval goedkoper, komt iets meer stoom uit en heeft ongeveer dezelfde afmetingen

   1. Bedankt, ik ga eens kijken! Zijn er hier op jullie site eveneens gebruikerservaringen van te vinden? Heeft deze esig dezelfde voordelen als de AIO maar zonder dat vervelende oplaadpunt en het hoge liquidverbruik?

 5. Hallo, ik wil nog even terugkomen op mijn bevindingen die ik vorig jaar hier heb geschreven, na aankoop van de AIO. Sinds enige tijd gebruik ik een vloeistof met minder PG. Deze is ook stroperiger (dikker dus) dan de 50% PG/50% VG. Sinds ik de andere vloeistof gebruik, heb ik geen last meer van gesputter en gespetter, heet worden van de coil en het zo snel moeten vervangen van de coil. Wel is het raadzaam om op tijd nieuwe vloeistof erin te doen, want als de coil te droog wordt krijg je inderdaad die verbrande smaak.
  Nu ik trouwens een vloeistof gebruik met minder PG, heb ik ook geen last meer kriebels in de keel.
  Al met al valt het ding nu wel mee.

   1. Propyleen Glycol (PG) en Vegetable Glycerine (VG). Dit zijn de hoofdbestandsdelen van een e-liquid. VG is wat dikker en zachter in de keel. PG zorgt voor de kriebel in de keel en is wat dunner dan VG. Op de verpakking van de e-liquid staat meestal aangegeven wat de verhouding tussen deze twee is

Stel een vraag of geef een reactie

%d bloggers liken dit: