Zensations

ZenSations Startersset – ZenSations

IMAG2739
 
Fabrikant: ZenSations
Winkel: Smokeless
Prijs: 14,95
Soort: Cartridge systeem
Type: cartomizer
Lengte: 130 mm
Aansluitingen: geen ego of 510
Spanning: 3,7V
mAh: 350mAh

ZensationsWie kent het niet?Het is een startersset die voor iedereen is weggelegd. Nu te koop bij onder andere: www.smokelessvlissingen.nl (de elektronische sigaretten winkel van Primera Vlissingen)

Het is een cartomizer in een geheel nieuw en inventief jasje. Geen gedoe met ouderwets polyfill en dus ook geen smaken die afnemen naarmate de vulling verder ontrokken is van de liquid. Het is een zeer luxe cartridge-systeem met keuze uit diverse smaken en nicotine sterkten.

Op de Tapaksplus beurs te Rotterdam heb ik het brein achter deze ontwikkeling mogen ontmoeten. Ik heb de commercial mogen bewonderen en heb een test pakketje mee gekregen met vele smaken.

Verpakking

De verpakking is zoals het hoort, niet teveel prul waardoor de kosten alleen maar omhoog schieten. Aan de buitenzijde van het kartonnen doosje, is goed waar te nemen wat er aan de binnen zijde zich bevindt. Ook staat duidelijk in het Nederlands de gebruiksaanwijzing omschreven. Het is een simpele gebruiksaanwijzing; plug & play.

IMAG2739Als we het doosje openen en de plastic blisterverpakking er uithalen, zien we meteen een handig etui. Een hardcase met een zachte aanvoelende buitenkant; een handig etui om je damper veilig in op te bergen. Inclusief de lader en twee reserve mondstukjes. De mondstukjes zijn van een zacht materiaal en duidelijk bedoeld als ‘wegwerp’, een groot pré op de lijst van hygiëne. Ze lijken en voelen in de mond een beetje als de filter van de klassieke sigaret.

En natuurlijk de complete set. Eén batterij en één cartomizer. Aan alle uiteinden zitten siliconen dopjes. Handig! Niet alleen om het stofvrij te houden, maar ook om de automatische accu niet ongewenst te laten werken.

Cartomizer – Refill

De cartomizer is een oud begrip binnen de dampwereld. We zien het terug in bijna alle cartridge systemen, zo ook in deze set. De cartomizer in dit geval is een nieuw stukje technologie. We zien dit steeds vaker terug komen bij de nieuwe lichting cartomizers. Voor meer informatie betreft de werking van de cartomizer klik HIER.

ZenSations werkt niet met polyfill maar met een andere samenstelling van stoffen die geen PET bevatten en zeer hitte bestendig zijn. Dit zorgt ervoor dat er geen toxische stoffen vrij komen bij oververhitting. Ook zal deze stof en de bouw van de cartomizer voor een meer gereguleerde liquid-afgifte zorgen, zodat de smaak constant blijft.

De coil is gemaakt van kanthal. Dit zorgt er ook voor dat de verdamper hogere temperaturen kan verdragen.

Screenshot from 2014-10-17 11:38:24

 1. Metalen omhulsel; de cartomizer
 2. Filling: Liquid houdend materiaal
 3. Fiber Tube
 4. De horizontale coil (kanthal) met silica wick

IMAG2751Wat zeer bijzonder is aan deze cartomizer is het verloop naar het mondstukje. Dit is namelijk een voor mij zeer uniek concept. Hierdoor krijgt men geen last van condensvorming en lekkages vanuit het mondstukje. Het is een soort van hard kunststof rietje met gaatjes aan de zijkanten. Het mondstukje dat, ook uit een bepaalde filling bestaat, schuif je hier zo overheen. Eventuele overtollige liquid verdwijnt dus in de filling van je mondstukje. Ik kan het haast niet uitleggen, maar een super systeem!

De cartomizers (ook wel Refill genoemd) zijn in verschillende smaken verkrijgbaar, met diverse nicotine sterktes. In elke verpakking cartridges zitten weer 4 nieuwe mondstukjes bijgeleverd. Alle geteste smaken hadden een goede dampafgifte, een juiste airflow en bevatten warme damp. Het leuke is ook dat bij het eerste hijsje de smaak al meteen warm naar voren komt. De cartomizer hoeft dus niet eerst op gang te komen. Smaken verschillen, dus mijn ervaring hoeft niet die van een ander te zijn.

Smaak:
Nicotine:
Mijn ervaring:
Tropical 0,0%  Het heeft wat weg van tropical fruit van Pickwick, de thee. Lekker fris en fruitig tegelijk. Zeer zoet, alsof het te dik aangemaakte siroop is. Persoonlijk vind ik het wel lekker.
Coffee 0,9%  Het doet mij denken aan koffiesnoepje en Haagse Hopjes. Het is een heerlijke smaak. Die niet naar de puurste bak koffie smaakt, maar er wel heel lekker bij is. Het is zeker mijn favoriet. Zoete nasmaak
Apple 0,9%  Ja een lekkere frisse liquid. Helemaal los van de term appel vind ik de liquid lekker. De appel zit er wel in, zeker weten, maar niet de appel zoals ik hem uit de fruitschaal ken. Het smaakt een beetje naar snoepjes waar de smaak appel in verwerkt zit. Er zit niet een hele zoete nasmaak aan, wat zeker een pluspunt is.
Energy 0,9%  Licht bloemige smaak, beetje parfumachtig. Ik snap de link naar energy drink maar deze smaakt nog chemischer dan de drank zelf. Het lijkt alsof de liquid eigenlijk nog een weekje had moeten steepen.
Menthol 1,5% Ik ben geen menthol liefhebber, maar heb toch al heel wat menthol-liquids getest. Deze heeft een Cool-mint smaak, net zoals bij hele sterke kauwgom. Heerlijk fris. En ik denk dat menthol-rokers dit zeker een leuk alternatief vinden voor hun klassieke menthol-sigaret. Het heeft een hele diepe frisse doorgang tot aan de longen. Wellicht erg lekker als je verkouden bent?!
Tobacco 1,8% Door het nicotine gehalte scherp in de keel. Als roker zoek je juist deze gier terug in het dampen. De tabak smaak is zeker aanwezig, maar met een fleugje zoet er door. Hij komt goed binnen en zeker als roker het testen waard! Het zoete had van mij toch achterwege mogen blijven.
Vanilla 0,9% Helaas. Dit is voor mij de minst favoriete. Het smaakt niet naar vanille. In de verte heeft het iets weg van custard of gele room. Het is een erg muffe smaak, die voor mij niet te koppelen valt aan de smaak vanille.

Het nicotine gehalte wordt weergegeven in procenten. Er staat niet bij of dit per milliliter of per cartridge is, of hoeveel milliliter er in een cartridge zit. Kortom we weten niet hoeveel we totaal binnen krijgen.

De Refills zijn o.a. te koop bij Primera Vlissingen of via hun webwinkel: www.smokelessvlissingen.nl

Batterij

De batter is een Li-ion en aan de buitenkant omwikkeld door zacht maar toch stevig kunststof. Ligt lekker in de hand en het betreft een automatische accu. Dat betekent dat de accu in werking treedt op het moment dat er een verschil ontstaat in luchtdruk. Dus geen knopje waar op gedrukt hoeft te worden zoals bij een standaard eGo-batterij. Klik HIER voor meer informatie over de werking van automatische accu’s.

Het betreft geen eGo batterij. Zowel in zijn afmetingen niet, als in de aansluitingen niet. Het is een mooie batterij, die alle looks mee heeft. Daarnaast als ik deze batterij moet classificeren in het rijtje van cartridges en overige automatische accu’s; ja dan zeker is het een super batterij. Met zijn 350mAh is deze een aanrader voor eenieder die nu nog met ampullen en cartridges werkt.

Als de batterij leeg is, knippert het ledje een paar keer kort. Dan moet de batterij aan de lader. Er zit geen wall-adapter bijgeleverd. Dus via de laptop of computer kun je de batterij opladen. Of je gebruikt een 230V Wall-adapter. De USB lader heeft geen indicatie lampje dat aan geeft wanneer de batterij vol geladen is. De batterij zelf heeft dit wel. Het ledje aan de voorzijde van de batterij zal branden zolang de batterij nog geladen wordt. Het ledje is uit als de batterij vol geladen is.

Op het moment dat je een hijsje neemt, licht het ledje aan de voorkant van de batterij op. Ook bevinden zich aan de voorkant van de batterij ventholes die tegelijk ook functioneren als airholes. Let dus op waar je de batterij vast pakt, anders zou het zomaar kunnen zijn dat je de airflow belemmert. Als de batterij leeg is, zal het ledje aan de voorkant kort knipperen ter indicatie.

Conclusie

Het is een leuke set. Zeker voor de beginner. Maar ook voor de gevorderde damper kan het soms een uitkomst bieden. Er komt voldoende damp vanaf en de smaken zijn wellicht niet exact wat ze moeten voorstellen, maar zeker niet onaardig. Ze zijn lekker en bovendien; consequente in smaak afgifte! Absoluut een toppertje wat betreft de smaakafgifte dus. Het verloopstuk van cartomizer naar mondstuk is ook super ideaal! Dat daar in al die jaren nog geen Chinees aan gedacht heeft. Al gaan de mondstukjes bij mij niet de gehele dag mee, maar je krijgt er dan ook genoeg geleverd bij elke refill of startersset.

De gehele set is gewoon compleet. En, als klap op de vuurpijl, krijg je er nog een leuke en handige etui bij ook.

Ik denk dat dit nog eens een leuk verjaardagscadeau of kerstcadeau kan zijn. Typisch een systeem dat bij iedere bijna ex-roker past!

Wel hoop ik dat er in de loop van de tijd de batterijen ook los te bestellen zijn. Zodat je een reserve batterij op voorraad kan hebben, zonder daar weer een hele startersset voor aan te hoeven schaffen.

Voordelen
 • Lekvrij
 • Genoeg bijgeleverde mondstukjes
 • Hygiënisch systeem
 • Keuze in smaakjes
 • Set is inclusief handig en stevig etui
 • Consequente smaakafgifte
 • Voldoende & warme damp
 • Duidelijke gebruiksaanwijzing (ook in het Nederlands)
 • Plug & Play: iedereen kan het.
Nadelen
 • Geen eGo (who cares, in dit geval; ik niet)
 • Het nicotine gehalte wordt weergegeven, maar er wordt er niet bij vermeld per welke eenheid dit berekent moet worden. Het totale aantal milligrammen nicotine per cartridge is dus niet vast te stellen.

 

Categories:

34 reacties op “Zensations”

 1. 2Vape schreef:

  Ik mocht voor Smokeless nog een extra info pagina maken m.b.t. Zensations. Zie hier de link. Wellicht hebben jullie er wat aan: http://www.smokelessvlissingen.nl/a-39339358/nieuws-info/zensations-extra-info/

 2. Rob schreef:

  Gebruik hem nu 2 dagen en wil hem opladen. Het led-lampje brandt echter niet tijdens het opladen. Als ik hem er na bijv. een uur uit haal, dan werktie wel gewoon. Hoe kan ik zien of de batterij vol is?

  1. Patrick H schreef:

   Het lampje aan de voorkant zou aan moeten blijven tijdens het opladen en uit moeten gaan zodra hij vol is. Vreemd dat hij bij jou niet brand tijdens het opladen, hij brand wel als je hem gebruikt neem ik aan en een teug neemt? Ook al eens geprobeerd hem gewoon niet op te laden tot hij gaat knipperen en niet meer werkt?

   1. 2Vape schreef:

    Precies wat Patrick zegt.. ennn als het ledje het niet (meer) doet, kan heel goed de rest van de batterij het gewoon nog wel doen. Enkel is er geen indicatie meer. Dan is opladen via het netstroom ca. 3u en via usbpoort een uurtje langer (ongeveer)

   2. Rob schreef:

    Hij brandt idd wel als je een teug neemt. Ik zal dat even proberen. Pas opladen tot hij helemaal leeg is. Bedankt.

 3. Matty schreef:

  Ik heb deze sinds 6 weken en ik heb ‘m gekocht om per 1 januari te stoppen met roken en te beginnen met e-smoken. Ik rookte zelf alleen ’s avonds en ik had er tabak van. Ik vind het leuk om te sporten en het roken belemmert mij al jaren in mijn prestaties. Ik had uit mijn omgeving gehoord dat je beter kunt overstappen met een geleidelijke overgang dus heb uit mijn werk de e-smoker gebruikt en ’s avonds nog gewone sigaretten gebruikt.
  .
  Ik merkte al meteen dat de drang naar echte sigaretten minder werd of zelfs verdween toen ik de e-smoker gebruikte. Het is dus blijkbaar echt de nicotine waar je naar smacht. Bizar gevoel dat je opeens de “drang” niet meer hebt zonder dat je een peuk hebt opgestoken.
  .
  Ik gebruik sinds 1 januari nu alleen de e-smoker nog en het gaat goed. Bewust ook geen alcohol gedronken sindsdien en vanavond 2 biertjes gedronken om te testen wat het met mij doet (normaal kreeg ik van alcohol een enorme zin in een peuk). Je merkt dat je toch weer drang krijgt naar sigaretten. Door dan een paar trekjes te nemen van de e-smoker helpt goed om de ergste drang te verdrijven. Ik merk wel dat alcohol je drang naar een echte sigaret nog een keer extra versterkt. Maar even niet drinken dus.
  .
  Het helpt mij dus wel met stoppen, de smaak vind ik prima (ik heb de tabacco 1,8% versie). Het rare is ook dat je het roken kunt uitstellen totdat de drang echt te hoog wordt, en dan weet je dat er een oplossing is. Dat brengt rust omdat je je niet meer schuldig voelt omdat het zo schadelijk is voor je lichaam.
  .
  Ik ben benieuwd hoe het over een maand gaat.

 4. Patrick H schreef:

  Leuk ding ben (was) er heel tevreden mee, 2 jan tot nu gestopt met roken dankzij dit ding. Kom echter net van me werk en hij doet het niet meer. Noodgedwongen avond zonder roken en dampen dus. Waar het aan ligt weet ik niet, de batterij is niet leeg, led werkt gewoon en heb hem pas 2x opgeladen. Ik vermoed dat ik veel te hard en te snel teug?

  1. Patrick H schreef:

   Hij verhit nu ineens niet meer, dat wordt avondje doorbijten tot ik morgen een nieuwe starterset kan halen. Ik heb de bon niet bewaard want ik dacht het ding toch maar poosje te gebruiken om te helpen stoppen en wou niet gaan dampen als alternatief. Ik raad daarom iedereen aan, zeker als je probeert te stoppen met behulp van een e-sigaret aan zeker te kijken voor een reserve. Stel hij gaat onverwachts leeg of zoals bij mij kapot… Gelukkig heb ik alle rookwaar die ik in huis had ook weggegooid op 2 Januari

   1. 2Vape schreef:

    Beste Patrick,
    Ik ben uiteraard niet de verkoper of fabrikant van dit artikel. Toch denk ik graag even mee. Zou het aan de cartidge kunnen liggen? Leeg of gewoon per ongeluk een maandagochtend gevalletje? Is de aansluiting van de cartridge met de batterij vocht en stof vrij? In principe kun je de batterij ook los testen. Er zit een druk verschilsensor in. D.w.z. als je gewoon aan het schroefdraad van de batterij zuigt het lampje ook oplicht aan de voorzijde. Gebeurd dit niet, is het de batterij die leeg of defect is. Ja leeg… Ook al heb je deze opgeladen… Het zou namelijk ook aan de lader kunnen liggen.
    Aan het uiteinde van de batterij zit een inniminnie klein gaatje, dit zorgt voor de lucht toevoer. Is dit gaatje stofvrij?
    Ik ben er niet bij en van een afstand is het moeilijk te zeggen, toch gaat mijn gevoel uit naar de cartridge, dat daar het probleem in zit. Sterkte ermee! En helemaal top dat je niet meer rookt. Nog even volhouden!

  2. 2Vape schreef:

   Te hard een teugje nemen zou niet van invloed moeten zijn op de batterij. Dit product is eigenlijk ‘hufter-proof’.

   1. Patrick H schreef:

    Zal even uitleggen waar het probleem zat. Ik moest cardridges hebben omdat ik alleen een starterset had. De zaak waarbij ik hem gehaald had, had de orginele cardridges voor de zensation niet. Dus ik heb daar op hun advies een doosje “Smoke Stik” cardridges gehaald, en inderdaad die passen er ook op en hij deed het. Zo heb ik een paar dagen gebruik kunnen maken van het ding tot gisteren, ineens werkte hij niet meer. Ook niet met een nieuwe cardridge van “Smoke Stik”. Net in de zaak geweest schroeven ze een nieuwe “Zensation” cardridge erop werkt hij wel. Ook de “Smoke Stik” cardridge werkt gewoon op een nieuwe Zensation batterij. De nieuwe batterij en de oude die ik met “Smoke Stik” heb gebruik hebben we vergeleken. Nou lijkt de opening van de batterij onder die ik had veel wijder te zijn geworden dan die van een nieuwe batterij. Vermoedelijk door het regelmatig wissellen van de “Zensation” met de “Smoke Stik” cardridges. (dat deed ik omdat ik de Zensation tabak 1,8mg nicotine cardridge veel lekkerder vond smaken, maar het gevoel had dat de “Smoke Stik” tabak 16mg nicotine cardridge me behoefte aan sigaret veel beter bevredigde). Oorzaak probleem is dus duidelijk.

    Ik heb een nieuwe Zensation batterij gekregen… en damp nu rustig weer van me “Smoke Stik” cardridge. Kan best zijn dat ik echter over poosje dus weer hetzelfde probleem heb. Ik twijfel er dan nu ook aan een “Smoke Stik” set te halen… daar de cardridges van Zensation mijn nicotine behoefte niet bevredigen, tevens heb ik bij “Smoke Stik” de keuze uit 16, 12 en 8mg nicotine cardridges en kan zo rustig afbouwen. Drempel is alleen de aanschafprijs van € 69,95. Maar daarvoor zitten er dan wel 2 batterijen bij, 4 cardriges en het ding lijkt veel meer op een normale filter sigaret.

    Zensation smaakt heerlijk! Voor een zware roker als ik ben ik bang dat het alleen geen oplossing is. Tenzij Zensation met tabaksmaak cardridges zou komen met zwaar/middel/laag nicotine gehalte.

    1. 2Vape schreef:

     Beste patrick,

     Over Smokestik gesproken.. ze hebben een nieuwe smokestik op de markt. Die zowel geschikt is voor de cartridges, maar u ook de gelegenheid geven om kennis te maken van het zelf gaan vullen van e-liquids. U krijgt namelijk in de set een tankje voor de vloeistoffen, maar ook een connector waarmee u de cartridges kunt gebruiken.

     Uiteraard is deze set wat groter dan een cig-a-like e-sigaret. Maar misschien het overwegen waard, gezien ze beide even duur zijn.

     Uiteraard kan ik tal van andere producten opnoemen in het ‘tanksysteem’ wereldje die het e-roken groots zullen maken in smaak belevenis, dat terzijde.

     Set waar ik het over heb is o.a. hier te vinden: http://www.smokelessvlissingen.nl/a-39621812/smokestik/smokstik-starterkit-ultra/

     groetjes

 5. willems schreef:

  ik ben copd patiente.daarom de zen sation sigaret gekocht.kan het zijn,dat ik nog niet veel merk van verbetering luchtwegen?of moet mijn lichaam er eerst aan wennen?
  mvg.

  1. 2Vape schreef:

   Beste,
   Ik ben uiteraard geen arts en helaas ook niet direct bekend met COPD. Ik weet wel dat voor mijzelf pas na 1,5 tot 2 maanden ik merkte dat mijn conditie vooruit ging. Ik merkte het in de kleine dingen, zoals de trap op lopen of een rondje fietsen ging veel soepeler. Als men stopt met roken (wat dat is het eigenlijk) hebben de longen enige tijd nodig zich deels te herstellen. Wellicht kunt u uw antwoord beter vinden als u uw vraagstelling zoekt in de kringen ‘stoppen met roken’. Veel succes!

Stel een vraag of geef een reactie

%d bloggers liken dit: